Markiser utvider uteplassen og skaper et behagelig lys. Vi kommer på gratis befaring i Kristiansand, Vennesla, Søgne, Lillesand, Grimstad og områdene rundt.

Markiser gir god solskjerming og beskytter grillfesten fra et uventet regnskyll. Samtidig er de en del av husets fasade og kan bidra til å løfte inntrykket av boligen.

Men hvordan velger man riktig markise?

Markiseguiden

Markiser er ikke akkurat noen ny oppfinnelse og i Norge har vi brukt markiser siden 1800 tallet. Det som har endret seg siden da er utvalget i stoffer, løsninger og teknologi.

Det finnes ulike typer av markiser til ulikt bruk og vi deler hovedsakelig i hovedtyper. Terrassemarkiser, vindusmarkiser, kurvmarkiser og balkong- /fasademarksier.

Terrassemarkiser

En terrassemarkise er som et lite fleksibelt tak som kan tas inn og ut etter behov. Den beskytter mot solen og fungerer som en diger paraply om du skulle være så uheldig å få ei regnbøye midt i grillingen. Med en elektrisk motor kjører du selv de største markisene enkelt inn og ut. På den måten blir terrassen som et ekstra rom på sommeren.

Markisene gir også fasaden et lite løft rent utseendemessig så mange ønsker også å montere dem av estetiske årsaker. Vi leverer en stor mengde ulike farger og mønstre slik at vi alltid kan levere noe som bidrar til å gi fasaden et løft. Spør oss om råd til farger og stoffkombinasjoner.

Vindusmarkiser

1 kvadratmeter vindusflate vendt mot sør kan slippe inn så mye som 1000 watt solvarme på varme soldager. Det betyr at hvert eneste vindu varmer like mye som en kraftig panelovn. Det er derfor varmen inne fort kommer opp i 10 til 15 gradere høyere enn utetemperaturen på sommeren. En vindusmarkise vil derfor bedre inneklimaet betraktelig i sommerhalvåret.

I tillegg slipper du bleking eller falming av møbler og du holder TVen fri for gjenskinn fra solen.

Balkongmarkiser

En balkongmarkise gjør balkongen din til en liten privat oase på sommeren. Dette er en rimelig løsning for å skape et ekstra oppholdsrom som kan brukes både når det regner og når solen skinner.

Det blir også gjerne litt lunere og roligere luft under markisen på balkongen.

Kurvmarkiser

Kurvmarkiser er dekorative og gir god solskjerming ettersom de også skjermer fra sidene. De er ganske kompakte slik at de ikke tar mye plass og de er veldig robuste.

Det finnes som du ser mye å velge mellom av markiser. Men kanskje du ikke trenger helt ny markise allikevel?

Gammel markise blir som ny

Har du allerede en gammel markise som begynner å bli slitt eller falmet i stoffet, så er det ikke sikkert du trenger å kjøpe helt ny.

Dersom rammene og metallet er i bra stand kan vi enkelt utføre et dukskift på eldre markiser. Dette vil som oftest være vesentlig rimeligere enn å bytte hele markisen. Vi tilbyr 140 ulike farger og leverer kvalitets duk som holder i svært lang tid.

Ikke bruk penger unødig. La oss ta en kikk på markisen din og se om det holder å skifte duk. Gjenbruk av rammen er bra for din lommebok og for miljøet.

Styring av markisen

Det finnes ulike måter å styre markisen på. Den tradisjonelle metoden er manuelt med sveiv eller snor. Har du markise med motor kan du bruke fjernkontroll eller mobilapp fra Somfy, slik at du kan styre alt fra sofaen.

Med tilkoblet vind og solføler kan markisen styres automatisk etter forhåndsinnstilte ønsker. Dette er svært gunstig dersom for eksempel været snur mens man er på jobb og solen begynner å steke.

Markiser fra Odd Magne Aasheim AS

Vi leverer og monterer markiser spesialtilpasset på mål til ditt bruk. Markisene vi leverer kommer fra kvalitetsprodusenter som REX og Omega slik at vi alltid kan være trygge på kvaliteten.

Vi tilbyr også bom / dukløfter som øker høyden på duken dersom du ønsker det. Dette er spesielt nyttig ved lav monteringshøyde.

Velkommen til Odd Magne Aasheim As – spør oss om Markiser i Kristiansand.