Infrarøde terrassevarmere med høy kvalitet og lang levetid, som varmer opp der de skal.

Hvordan fungerer infrarød?

Det å varme opp noe utendørs er noe ganske annet enn å varme opp et lukket rom. Du kan for eksempel selv se for deg hvor lite effektivt det ville være med en panelovn utendørs.

Det er fordi en panelovn bruker konveksjonsvarme, som betyr at den varmer opp luften rundt seg. Terrassevarmere med infrarød strålevarme (ofte forkortet IR) vil derimot varme opp flaten strålene treffer. På samme måte som at solen varmer opp husveggen, uten at solstrålene legger igjen varmen i verdensrommet.

Fordelen med dette er at varmen ikke forsvinner på veien fra apparatet til deg, dersom det for eksempel er litt trekk eller du sitter ute på verandaen.

Forleng sesongen

Kanskje ønsker du å forlenge sommerkveldene med god og behagelig utevarme, eller kanskje vil du strekke hele sesongen i begge ender. Eller hva med begge deler?

Ved utfordrende forhold, eller dersom du bare vil ha litt ekstra varme i sommerstuen, vinterhagen eller i en inn-glasset terrasse er infrarødt en god løsning. Du trenger ikke å bekymre deg over brannfaren som oppstår med gass og åpen ild, og du skrur på varmen med et enkelt klikk. Du trenger heller ikke å tenke på påfylling av gass e.l.

Vi tilbyr et stort og variert produktspekter, så uansett om du vil ha en terrassevarmer på vegg eller tak, en mobil varmer som kan flyttes rundt, varme i vinterhagen eller på en inn-glasset terrasse, kan vi levere det.

Kortbølge eller mellombølge?

Infrarød varme overføres ulikt med forskjellig bølgelengde, hvilket betyr at effekten oppleves ulikt. Derfor må du velge varmeløsning ut fra behovet på stedet.

Kortbølgevarmere

Disse kjennes best igjen av korte, intense varmebølger med meget høy ytelse og temperatur. Dette gir den høyintense varmen vi gjerne kjenner fra terrassevarmerne. Det viktigste komponentet i varmeelementet er en wolfram-tråd som vanligvis er spiralformet. Wolfram-spiralen er omsluttet av et lukket kvartsrør som fylles med halogengass.

Mellombølgevarmere

En mellombølgevarmer har samme oppbygging som ligner en kortbølgevarmer, men har en roligere varmeoverføring og man slipper det klassiske røde lyset.  Terrassevarmere med mellombølge har også en noe lavere overflatetemperatur enn kortbølge.

Hvordan velge riktig?

Det kan være vanskelig å vite hvilken løsning man skal gå for på sin egen terrasse. Derfor kommer vi gjerne på befaring og finner riktig løsning hos deg. Vi leverer kun terrassevarmere av skikkelig og kvalitet, som vil ha betydelig bedre varmeeffekt og lengre levetid, enn simplere modeller.

Aasheim AS leverer og monterer din infrarøde terrassevarmer